Ubat Gastrik Paling Mujarab

Ramai di kalangan kita yang mengalami masalah gastrik yang teruk sehingga terpaksa bergantung kepada ubat gastrik yang di ambil dari klinik. Namun begitu ianya hanyalah penyelesaian sementara. Kemudian masalah yang sama akan berulang kembali. Tahukah anda terdapat cara untuk mengatasi masalah gastrik tanpa perlu bergantung kepada ubat lagi?

Secara semula jadi, sel perut kita menghasilkan asid hidroklorik dengan pH 1 hingga pH 2. Ia berfungsi untuk mencernakan makanan di dalam perut kita. Asid ini agak kuat sehingga boleh menyebabkan kulit akan terkakis.

Sebagai perlindungan, sel perut juga menghasilkan lapisan mukosa iaitu lapisan pertahanan untuk melindungi perut kita daripada kesan asid hidroklorik.

Apabila kita makan, perut kita akan mula merembeskan asid hidroklorik untuk memulakan proses pencernaan. Namun, gastrik mungkin berlaku sekiranya kuantiti rembesan asid hidroklorik terlalu tinggi dan kekuatan lapisan pertahanan pula agak lemah.

Kenali simptom gastrik anda:

  • Sakit perut ketika lapar. Situasi ini menandakan asid hidroklorik terlalu banyak di dalam perut. Gastrik jenis ini di kenali sebagai Gastritis iaitu keradangan yang berlaku pada lapisan mukosa yang melapik dinding perut.

 

  • Sakit perut selepas makan. Situasi ini mungkin menandakan anda mengalami masalah gastrik jenis ulser perut. Apabila kita makan, perut kita akan mula merembeskan asid hidroklorik untuk memulakan proses pencernaan. Namun, gastrik mungkin berlaku sekiranya kuantiti rembesan asid hidroklorik terlalu tinggi dan kekuatan lapisan pertahanan iaitu lapisan mukosa pula agak lemah. Apabila lapisan pertahanan lemah, ia menyebabkan ulser perut berlaku kerana asid hidroklorik boleh sampai ke sel dan menyebabkan keradangan.

Tanda-tanda gastrik:

 

Jom kita saksikan video di bawah. Kisah penghidap gastrik selama 10 tahun akhirnya sembuh.

Sengsara Gastrik Kronik 10 Tahun Terubat Secara Tak Sengaja? Biar Betul… from iReach HD on Vimeo.

Bagaimana Shaklee Membantu Mengatasi Masalah Gastrik

  1. ESP Shaklee – Protein yang terdapat dalam esp shaklee membantu membina sel yang baru untuk menggantikan sel yang telah rosak terhakis oleh asid hidroklorik
  2. Ostematrix Shaklee – Pil kalsium yang bersifat alkali untuk meneutralkan asid di dalam perut
  3. Peppermint Ginger Plus Shaklee – Ramuan halia nya bantu melegakan ketidakselesaan pada perut dan juga mengatasi masalah penghadaman

Testimonial:

Gastrik yang teruk boleh menyebabkan ulcer perut yang boleh mengakibatkan pendarahan. Jika anda alami masalah gastrik yang teruk bertindaklah segera sebelum terlambat. Jangan ragu-ragu untuk hubungi saya. Saya sedia membantu anda.

 

Call/SMS/WhatsApp: +6012-935 1082

Kawasan COD: Kuantan-Beserah-Bt.Hitam-Sg.Karang-Balok-Gebeng

Shaklee ID: 960126

FB:Sulhana Shuhaimi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge