Tips Untuk Menghilangkan Kesan Parut

Kulit adalah organ yang cantik, licin dan lembut ciptaannya ibarat kain yang melindungi aset yang berharga. Bayangkan sutera. Hanya secalit koyak kecil sudah cukup untuk memberikan perbezaan terhadap penampilannya. Begitu juga dengan kulit kita. Penyakit seperti kayap, chicken pox, kesan gigitan nyamuk, jerawat dan strechmark selepas hamil semuanya meninggalkan kesan parut.

Parut tersebut tidak menjadi masalah sekiranya ia berada pada bahagian yang boleh di sorok. Tetapi apabila ia berada di tempat yang tidak boleh di sorok seperti muka, secara tidak langsung ia akan mengubah penampilan kita dan memberikan kesan psikologi seperti rasa rendah diri. Teruskan membaca untuk mengetahui tips untuk menghilangkan kesan parut secara semulajadi.

 

5 Tips Untuk Menghilangkan Parut Secara Tradisional.

Di sini saya ingin kongsikan tips untuk menghilangkan parut jerawat dengan cara yang paling mudah dan selamat.

  • Lemon – Lemon mengandungi Vitamin C yang sememangnya bagus untuk kulit. Caranya: Perahkan jus lemon ke dalam mangkuk. Tambahkan sedikit air ke dalam jus sekiranya kulit anda sensitif. Jika tidak, tidak perlu untuk menambah air. Kemudian gunakan kapas muka untuk sapukan keseluruh bahagian muka dan biarkan sehingga kering. Setelah itu, bilas dengan air sejuk. Amalkan setiap hari.

  •  Aloevera – Aloevera sememangnya terkenal dengan khasiatnya yang pelbagai. Lendirnya mampu menurunkan suhu ketika demam dan juga boleh melembapkan kulit. Caranya: Patahkan daun aloevera tersebut dan ambil lendirnya sahaja. Sapukan ke seluruh bahagian muka dan biarkan selama setengah jam. Kemudian cuci muka seperti biasa.

  • Timun – Timun mengandungi vitamin semulajadi yang sangat tinggi dan tentunya sangat bagus untuk kulit. Caranya: Hiriskan timun segar dan letakkan pada kulit muka yang berparut. Biarkan setengah jam, kemudian bilas dengan air sejuk. Seeloknya amalkan setiap hari sehingga parut hilang.

  • Bedak Sejuk  Caranya: Ambil sedikit bedak sejuk dan campurkan dengan air. Kemudian hancurkannya. Buat pekat-pekat. Tempekkan pada muka dan biarkan semalaman. Keesokkannya basuh dengan air sejuk. Amalkan setiap hari.

  • Vitamin E – Vitamin E sememangnya sangat bagus untuk penjagaan kulit. Ia boleh menghilangkan kesan parut. Caranya: Pecahkan kapsul vitamin E. Lumurkan minyak tersebut pada kulit muka yang berparut. Biarkan ia meresap ke dalam kulit sehingga 15-30 minit dan cuci dengan moisturizer.

Mari Kita Lihat Bagaimana Akak Ini Kembali Cantik Setelah Mukanya Di penuhi Dengan Parut Chicken Pox.

Ubat Chicken Pox Dewasa Sampai Dia Jadi Miss Universe Semula from iReach HD on Vimeo.

Bagaimana Supplement Shaklee Bertindak Menghilangkan Parut?

Bagi anda yang ingin menghilangkan parut seperti chicken pox, kayap, jerawat, strechmark selepas bersalin atau kesan gigitan nyamuk, berikut adalah cadangan vitamin yang boleh membantu:

SR Vitamin C Shaklee – Vitamin C di perlukan untuk membantu tubuh kita menghasilkan kolagen yang sangat penting dalam penyembuhan kulit serta mengurangkan kesan parut. Semakin kurang kolagen di hasilkan semakin tinggi peluang untuk kulit kita menghasilkan parut kesan dari kecederaan. Vitamin C juga boleh membantu untuk merawat atau memperbaiki parut. Vitamin C merupakan antioksidan yang meneutralkan radikal bebas dari kulit kita dengan cara menghalang berlakunya pengoksidaan.

Vitamin E Shaklee – Membantu mengurangkan kerosakan kulit yang disebabkan oleh matahari dan juga mengurangkan kedutan dan kesan parut, menjadikan kulit lebih lembut dan licin.

B-Complex Shaklee – Menghasilkan sel-sel kulit baru bagi menggantikan sel-sel kulit yang rosak. Ia juga memberikan khasiat dan meningkatkan keanjalan kulit. Kekurangannya boleh menyebabkan keadaan seperti dermatitis (penyakit kulit). B3 (Niacin) menggalakkan kulit yang lebih tegang dan sihat dengan membantu untuk mengekalkan kelembapan.

GLA Complex Shaklee – Mengandungi Vitamin E. Membantu memudarkan kesan parut. Menjadikan kulit cantik, sihat dan berseri. Ia juga bersifat anti-oksidan untuk memperlahankan proses penuaan.

ESP Shaklee – Esp Shaklee di perkaya dengan protein soya. Protein di perlukan untuk membaiki tisu-tisu yang rosak dan membina serta menggantikannya semula dengan tisu-tisu yang baru. Setiap sel kulit kita memerlukan protein untuk kekal berfungsi. Protein juga merupakan bahan utama yang diperlukan untuk menggantikan sel-sel kulit yang rosak dan mati.

Testimonial:

Ikuti kisah Siti Norhayati Abdul Halim yang di duga dengan penyakit Kayap pada bahagian muka. Berkat kesabaran dan pengambilan vitamin shaklee secara konsisten, Alhamdulillah kini beliau pulih sepenuhnya tanpa sebarang parut.

 

Tunggu apa lagi. Bagi anda yang ada masalah parut, jangan segan untuk hubungi saya. Saya sedia membantu anda. Dapatkan segera agar parut lama tidak lagi menghantui diri anda.

Call/SMS/WhatApp: +6012-935 1082

Kawasan COD: Kuantan-Beserah-Bt.Hitam-Sg.Karang-Balok-Gebeng

Shaklee ID: 960126

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge