Tips Untuk Memilih Pencuci Muka Bebas Kimia

Tips untuk memilih pencuci muka bebas kimia. Setiap kali kita ke farmasi berdekatan terdapat banyak pencuci muka bebas kimia atau pencuci muka semulajadi yang di pamerkan pada bahagian penjagaan kulit muka.

Namun adakah pencuci muka yang di jual itu betul-betul bebas kimia seperti yang di label pada tiub atau botol atau sekadar label tapi hakikatnya kandungan yang terdapat di dalamnya adalah tidak sama.

Jom kita ikuti tiga langkah mudah ini untuk memilih pencuci muka bebas kimia yang sesuai dengan kulit kita.

Tips Untuk Memilih Pencuci Muka Yang Bebas Kimia.

 • Pilih pencuci muka yang tidak mengandungi bahan yang boleh mendatangkan keradangan pada kulit.

Kebanyakan dari kita terutama golongan yang sedang meningkat remaja akan mengalami masalah kulit muka yang serius di sebabkan oleh perubahan hormon yang berlaku.

Tapi Awas! jangan terlalu terburu-buru dalam memilih pencuci muka yang menjanjikan kesan yang cepat. Ini kerana ia mungkin mengandungi alkohol dan juga menthol yang boleh mengundang kulit kering dan jerawat.

 • Pencuci Muka Hypoallergenic

Pencuci muka Hyporallergenic bermaksud tidak mengandungi bahan-bahan kimia berbahaya. Ia menggunakan bahan-bahan semulajadi yang boleh mengelakkan kulit muka dari mengalami kerosakan akibat dari terdedah kepada bahan kimia di dalam pencuci muka itu sendiri.

 • Pencuci Muka yang tidak Berbuih

Ramai di kalangan kita yang gemarkan dan terpengaruh dengan pencuci muka yang berbuih banyak. Namun adakah pencuci muka yang berbuih itu betul-betul membersihkan kulit muka kita seperti yang kita harapkan? Jangan mudah tertipu!

Pencuci muka yang bebas kimia dan semulajadi kebiasaannya tidak berbuih tetapi ia betul-betul menanggalkan kotoran dan ‘make up’ yang terdapat pada kulit wajah kita termasuklah blackhead dan whitehead yang melitupi liang pori muka.

Lebih bagus lagi, dalam masa yang sama ianya tidak merosakkan lapisan kulit serta minyak semulajadi yang terdapat pada kulit muka kita.

Pencuci Muka Bebas Kimia, Selamat, Semulajadi dan Berkesan!

Bagi anda yang masih tercari-cari pembersih muka yang bebas kimia, selamat dan berkesan! Luminous Gel Oil Cleanser Youth lah yang anda cari dan patut cuba hari ini.

Kelebihan Luminous Gel Oil Cleanser Youth adalah:

 1. Pencuci muka 3 dalam 1, tidak mengandungi sabun, pH-seimbang dan terdiri dari bahan-bahan semulajadi yang selamat untuk kulit.
 2. Ia menggabungkan campuran vitamin yang di paten dan polifenol (sejenis antioksidan) serta alga.
 3. Ia mencuci kulit dengan sebersih-bersihnya dengan menghilangkan segala kotoran yang melekat pada liang-liang pori kulit muka.
 4. Ia juga membantu menghaluskan kulit muka dengan menyingkirkan kotoran seperti whitehead dan blackhead serta sisa-sisa pencemaran yang boleh menyebabkan masalah kulit kusam dan tidak bermaya.
 5. Ia juga menyegarkan kulit muka agar tampak bersih dan berseri sentiasa.
 6. Yang pasti, pencuci muka Luminous Gel Oil Cleanser Youth bebas bahan kimia berbahaya seperti yang tersenarai di bawah.

Siapakah Yang Perlukan Luminous Gel Oil Cleanser Youth

 1. Mereka yang mempunyai masalah kulit berjerawat.
 2. Mereka yang mempunyai masalah kulit kering.
 3. Mereka yang mempunyai masalah kulit berminyak.
 4. Mereka yang mempunyai masalah kulit kusam.
 5. Mereka yang sering mengenakan ‘make up’.
 6. Boleh di jadikan sebagai make up remover.
 7. Mereka yang sering terdedah kepada habuk dan kotoran.
 8. Mereka yang inginkan kulit tampak berseri.

Testimonial Dari Pengguna Luminous Gel Oil Cleanser Youth Yang Berpuas Hati

Tunggu apa lagi. hubungi saya segera untuk dapatkan pencuci muka yang anda cari-cari selama ini. Hubungi nombor yang tertera di bawah, saya sedia membantu anda untuk dapatkannya hari ini juga.

atau anda juga boleh order sendiri dengan hanya satu klik

Ingin mendaftar sebagai ahli dan menikmati kelebihan sebagai ahli shaklee, klik gambar di bawah.

*Disclaimer

Kesemua product ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Kesan penggunaan juga berbeza-beza mengikut kesesuaian individu.

2 thoughts on “Tips Untuk Memilih Pencuci Muka Bebas Kimia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge