Tips Buang Angin Dalam Badan

Masalah angin dalam badan bukanlah suatu penyakit yang berbahaya. Namun ianya boleh memberikan rasa tidak selesa  bagi sesetengah orang yang menghadapinya. Tapi percayakah anda, kini ada cara yang lebih mudah untuk mengatasinya?

 

Antara simptom-simptom yang menunjukkan kita alami masalah angin dalam badan ialah:

 

  • Kembung perut – berlaku disebabkan oleh angin yang tersimpan di dalam usus tersekat dan tidak dapat di keluarkan sehingga kita berasa loya.

 

  • Kerap sendawa & kentut – apabila perut kembung kita cenderung untuk mengeluarkannya melalui sendawa atau kentut. Dalam keadaan yang teruk, sendawa dan kentut boleh jadi tersangat lah kerap dan sukar untuk di kawal.

 

  • Lemah badan – angin yang banyak dalam badan juga boleh menyebabkan badan terasa lemah dan tidak bertenaga.

Petua tradisional untuk buang angin dalam badan.

1) Bawang putih.

Kandungan bahan dalam bawang putih di katakan mampu untuk mengusir angin dalam badan dengan cepat. Caranya adalah dengan melebihkan bawang putih dalam masakan dan memakannya. Selain itu boleh juga jika di gunakan secara luaran dengan menggosokkan bahagian badan dengan minyak bawang putih.

2) Halia.

Halia juga di katakan mampu untuk menghilangkan masalah angin dalam badan. Antara cara yang boleh dilakukan ialah dengan meminum air rebusan halia, lebihkan halia dalam masakan atau sapukan minyak halia pada badan.

Bagaimana supplement shaklee membantu untuk atasi masalah angin dalam badan

  • Garlic Complex Shaklee – membantu melancarkan peredaran darah. Peredaran darah yang lancar membuatkan badan lebih bertenaga. Dalam bentuk tablet yang memudahkan untuk di telan. Sangat sesuai untuk anda yang tidak sukakan bau bawang putih.
  • Peppermint Ginger Plus Shaklee – mengandungi khasiat halia, pudina, jintan   hitam dan jintan manis untuk memberi rasa nyaman dan melegakan. Halia herba terbaik untuk memelihara saluran penghadaman dan senak perut. Pudina pula   membantu menggalakan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.

Testimonial

 

 

Ramai yang dah cuba dan merasai kesan positifnya. Bertindaklah segera jika anda mempunyai masalah angin dalam badan agar ianya tidak terus menerus membelenggu hidup anda. Jangan ragu-ragu untuk hubungi saya. Saya sedia membantu anda.

Call/SMS/WhatsApp: +6012-935 1082

Kawasan COD: Kuantan-Beserah-Bt.Hitam-Sg.Karang-Balok-Gebeng

Shaklee ID: 960126

FB:Sulhana Shuhaimi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge