Set Untuk Hamil Shaklee

Korang tau tak, bukan semasa hamil sahaja kita perlukan supplement tambahan. Malah sebelum hamil lagi kita di galakkan untuk ambil supplement sebagai persediaan untuk menerima roh baru di dalam rahim kita.

Mengapa Perlu Ambil Supplement Untuk Hamil

– Tujuan pengambilan supplement sebelum hamil adalah untuk memastikan yang tubuh kita betul-betul bersedia untuk hamil. Ini kerana ketika hamil para ibu memerlukan nutrisi yang lebih kerana dalam masa yang sama si ibu bukan sahaja bekalkan nutrisi untuk dirinya sahaja tetapi juga untuk bayi yang di kandung.

– Selain itu, supplement boleh membantu menguatkan rahim si ibu. Ini penting bagi mengelakkan perkara yang tidak di ingini seperti keguguran berlaku.

– Di awal kehamilan kebiasaannya si ibu akan mengalami ‘morning sickness’ yang teruk. Pengambilan supplement dari awal boleh membantu mengurangkan simptom-simptom ‘morning sickness’. Malah dapat mengelakkan si ibu dari kekurangan nutrien di awal kehamilan.

– Pertumbuhan bayi juga berkembang pesat di awal kehamilan. Pengambilan supplement dari awal dapat membantu pertumbuhan bayi agar tidak terencat akibat dari kekurangan nutrien tertentu.

Bagaimana Set Untuk Hamil Shaklee Membantu?

  • B-complex Shaklee – mengandungi asid folic yang sangat di perlukan untuk pertumbuhan bayi di awal kehamilan juga membantu mengurangkan simptom ‘morning sickness’, Ia juga membantu mengatasi stress.

  • ESP Shaklee – mengandungi protein yang boleh membantu menguatkan rahim.
  • SR Vitamin C Shaklee – membantu menguatkan sistem immune badan si ibu agar tidak mudah jatuh sakit. Semasa hamil kebiasaannya antibodi si ibu lemah.

  • Vitalea Shaklee – mengandungi multivitamin yang di perlukan oleh tubuh kita. Mengandungi zat besi untuk bantu atasi masalah hb low di kalangan ibu hamil di samping memberi tenaga kepada si ibu.

Jika anda inginkan yang terbaik untuk diri dan bayi anda bertindak lah dari sekarang. Jangan ragu-ragu untuk hubungi saya. Saya sedia membantu anda.

 

Call/SMS/WhatsApp: +6012-935 1082

Kawasan COD: Kuantan-Beserah-Bt.Hitam-Sg.Karang-Balok-Gebeng

Shaklee ID: 960126

FB:Sulhana Shuhaimi

IG: Sulhana_sue

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge