Perlu Ke Kita Ambil Vitamin?

Sayur Favourite Vs. Vitamin Favourite

Siapa suka makan sayur pucuk ubi? Sayur pucuk ubi memang feveret saya sejak kecil. Kalau mak masak menu pucuk ubi masak lemak memang sampai meratah lah sayur tu alamatnya. Memang minat sangat. Kalau rebus macam tu je pon saya suka.

Pucuk ubi ni memang 100% sayur organik. Sebabnya ia sangat mudah untuk di tanam di merata tempat dan tidak memerlukan penjagaan yang khusus. Malah ianya tak perlu di baja dan di sembur racun serangga sekali pon tetap boleh hidup subur.

Antara khasiat yang terkandung dalam sayur pucuk ubi:

1) mengandungi protein yang berfungsi sebagai unsur-unsur yang membina sel-sel badan.

2) mengandungi asid amino yang berfungsi sebagai pemecah karbohidrat kepada tenaga.

3) asid amino juga baik untuk penyembuhan luka dan kulit yang bermasalah.

4) klorofil pada daun pucuk ubi berfungsi sebagai antioksidan yang boleh mencegah kanser.

Kesemua khasiat tersebut terkandung dalam supplement yang saya ambil iaitu Vitalea dan Alfalfa. Walaupon saya ambil vitamin semulajadi yang mengandungi khasiat yang sama seperti dalam sayur tapi saya tetap makan sayur seperti biasa.

Set Asas Kesihatan Shaklee

Maklumlah bukan semua nutrien dalam makanan yang kita makan dapat di serap oleh badan kita. Nutrien tu mungkin rosak akibat haba yang tinggi semasa kita memasak.

Di tambah pula dengan keadaan persekitaran yang banyak pencemaran seperti pencemaran tanah akibat dari sisa toksik mahu pon pesticide atau racun serangga.

So pengambilan supplement adalah salah satu langkah pencegahan yang perlu kita ambil untuk mengekalkan tahap kesihatan tubuh badan kita.

Jika anda ingin dapatkan vitamin semulajadi yang terbukti selamat dan berkesan, jangan ragu-ragu untuk hubungi saya. Saya sedia membantu anda.

 

Call/SMS/WhatsApp: +6012-935 1082

Shaklee ID: 960126

FB:Sulhana Shuhaimi

IG: Sulhana_sue

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge