Nutrisi Untuk Meningkatkan Stamina Ketika Bersukan

Mengekalkan stamina ketika bersukan adalah sangat penting. Kalau tak penting masakan kita boleh dengar berita tentang ahli-ahli sukan yang kantoi ambil steroid. Betul tak?

Tujuan mereka ambil steroid adalah untuk menguatkan dan mengekalkan stamina ketika beraksi. Namun begitu, cara tersebut adalah salah di sisi undang-undang malah ianya bukanlah merupakan cara yang selamat dan betul.

Perkara asas yang terbaik adalah dengan menjaga pemakanan dengan membekalkan nutrisi yang secukupnya untuk diri kita.

Nutrisi Untuk Tingkatkan Stamina Ketika Bersukan

Seperti yang telah di bincangkan dalam article Cara Untuk Meningkatkan Stamina Ketika Bersukan Agar Tidak Mudah Semput, salah satu dari cara terbaik untuk meningkatkan dan mengekalkan stamina adalah dengan menjaga pemakanan kita seharian.

Ini kerana, badan kita akan refleks kepada apa yang kita makan. Jika pemakanan kita adalah seimbang, maka badan kita akan bekerja dengan baik. Begitu juga jika sebaliknya. Jom kita lihat bagaimana nutrisi shaklee dapat membantu mengatasi masalah ini.

Bagaimana Nutrisi Shaklee Dapat Membantu Mengatasi Masalah Ini?

Pernahkah anda dengar tentang Coenzyme Q10 atau singkatannya CoQ 10? CoQ 10 merupakan antioksidan yang di hasilkan oleh tubuh kita secara semulajadi. Ianya di simpan di dalam mitokondria sel iaitu bahagian sel yang berfungsi untuk menghasilkan tenaga.

Penghasilan CoQ10 oleh badan kita akan berkurangan seiring dengan peningkatan usia kita. Jadi kita memerlukan lebih CoQ10 dari luar agar badan kita lebih bertenaga dan dapat berfungsi dengan baik.

Tahukah anda bahawa badan kita memerlukan 100mg Coenzyme Q10 setiap hari? Ini bersamaan dengan;

Bayang kita perlu makan sebanyak 3kg daging merah untuk dapatkan 100mg CoQ10. Tetapi dengan hanya sebiji CoQ Trol Plus Shaklee kita boleh memastikan badan kita mendapat CoQ 10 dengan secukupnya. Ini dapat membantu mengatasi masalah kurang stamina ketika bersukan.

CoQ Trol Plus Shaklee

Bagaimana CoQ Trol Plus Shaklee Dapat Membantu Meningkatkan Stamina?

CoQ Trol Plus Shaklee membekalkan 100mg CoQ 10 kepada kita setiap hari. CoQ 10 bertindak sebagai ‘spark plug’ kepada mitokondria sel agar ianya dapat menghasilkan tenaga yang secukupnya.

Apabila tenaga yang cukup terhasil, maka sel-sel tubuh kita dapat berkerja dengan lebih efektif dan seterusnya menjadikan kita lebih cergas, bertenaga dan tidak mudah letih atau semput ketika bersukan atau bersenam.

Langkah Terbaik Untuk Sentiasa Kekal Hidrasi

Adalah sangat penting untuk kita memastikan tubuh badan kita sentiasa hidrasi. Ini kerana apabila badan kita cukup air, ia akan dapat berkerja dengan lebih efektif. Langkah terbaik untuk terus kekal hidrasi adalah dengan mengamalkan minuman isotonik.

Performance Drink Shaklee

Performance Drink Shaklee

Tahukah anda Perforamace Drink Shaklee merupakan pilihan terbaik untuk kita yang menjalani kehidupan yang aktif. Ia merupakan minuman yang:

  • Tidak bergas atau bukan minuman berkarbonat.
  • Mempunyai kandungan gula yang kurang (less sugar).
  • Kandungan natrium yang rendah di dalam Performance Drink Shaklee dan kebolehannya mempercepatkan kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh, membuatkannya sangat efektif untuk mengatasi masalah dahaga atau kita akan berasa kurang haus walaupon sedang BERPUASA!
  • Bersifat isotonik iaitu sangat mudah di serap oleh tubuh bagi menggantikan kembali air, mineral dan nutrient yang telah di gunakan ketika bersenam atau bersukan. Jadi kita tidak akan mudah terasa letih kerana badan sentiasa kekal hidrasi dengannya.

Testimonial Dari Pengguna Yang Berpuas Hati

Jadi tunggu apa lagi. Bukan calang-calang orang yang telah mencuba dan berpuas hati dengan nutrisi shaklee. Jom amalkan gaya hidup yang sihat bersama shaklee!! Hubungi saya segera untuk dapatkan vitamin anda pada harga yang menjimatkan.

atau anda juga boleh order sendiri dengan hanya satu klik

Ingin mendaftar sebagai ahli dan menikmati kelebihan sebagai ahli shaklee, klik gambar di bawah.

*Disclaimer

Kesemua product ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit. Kesan penggunaan juga berbeza-beza mengikut kesesuaian individu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge