Adakah Shaklee Selamat Untuk Di Ambil?

Sebut sahaja tentang Shaklee ramai yang beranggapan Shaklee ni bahaya boleh merosakkan buah pinggang sebab ianya di datangkan dalam bentuk tablet yang pelbagai jenis. Tablet kalsium, tablet multivitamin, tablet vitamin C, kapsul minyak ikan, serbuk ekstrak soya (ESP) dan macam-macam lagi lah. Tidak kurang juga ada yang claim tak suka atau malas nak telan banyak-banyak jenis. Baik ambil supplement lain yang all in one katanya. Tapi tahukah anda bahawa Shaklee merupakan satu-satunya syarikat pengeluar makanan tambahan yang menjalankan kajian Landmark Study ke atas produknya?

Apa itu Landmark Study?

Landmark study adalah sebuah kajian unggul yang mengkaji kesan terhadap kesihatan dan risiko pengambilan makanan tambahan atau supplement dalam jangka masa panjang. Yang menariknya, hasil dari Landmark study ini di terbitkan dalam journal nutrisi tidak kira sama ada keputusannya baik atau buruk ia tetap akan di terbitkan dalam journal nutrisi.

Nampak tak, bertapa komitednya Shaklee untuk menjalankan kajian ke atas produknya bagi membuktikan yang ianya benar-benar berkesan dan selamat untuk di ambil. Andai kata keputusan tidak menyebelahi Shaklee ia tetap akan di publish dalam journal dan sudah semestinya memberi reputasi buruk kepada Shaklee.

Siapa Yang Menjalankan Landmark Study Shaklee Ini?

Kajian Landmark Study Shaklee ini telah di ketuai oleh Dr. Gladys Block iaitu merupakan salah seorang Pakar Epidemi yang terkemuka di USA. Kajian telah mula di laksanakan pada Oktober 2007 di Makmal Universiti of Carlifornia, Berkeley bersama-sama dengan kumpulan researcher dari university yang sama.

Pemilihan university ini sangat penting kerana data kajian di kawal oleh pengkaji itu sendiri. Bermakna tiada anasir luar yang boleh memanipulasi data tersebut. Sekiranya berlaku, pengkaji boleh di buang kerja.

Bagaimana Landmark Study Shaklee Ini Dijalankan?

Kajian ini di jalankan ke atas 3 kumpulan (melebihi 1000 orang) iaitu:

  1. Kumpulan Pertama: Mengamalkan gaya hidup yang sihat tanpa mengambil apa-apa supplement
  2. Kumpulan Kedua: Mengamalkan gaya hidup yang sihat dengan mengamalkan supplement SELAIN Shaklee
  3. Kumpulan Ketiga: Mengamalkan gaya hidup yang sihat dengan mengamalkan supplement Shaklee selama >20 tahun

Kajian yang di jalankan adalah melalui:

Apakah Hasil Dari Kajian Tersebut?

Hasil kajian di atas menunjukkan kandungan nutrient dalam darah pengamal shaklee adalah paling tinggi. Ini membuktikan yang kadar penyerapan nutrisi shaklee adalah sangat baik dan efficient.

Graf homocyteine level: kumpulan pengamal shaklee mempunyai kadar homocystein yang paling rendah (hijau). Iaitu risiko untuk mendapat penyakit kardiovaskular adalah rendah berbanding yang lain.

Graf triglycerides: kumpulan pengamal shaklee mempunyai kadar triglycerides iaitu kandungan lemak yang paling rendah (hijau) berbanding yang lain. Iaitu menunjukkan kurangnya risiko untuk mendapat penyakit berkaitan dengan kolesterol.

Graf HDL kolesterol: HDL adalah kolesterol baik. Kumpulan pengamal shaklee (hijau) cenderung menunjukkan polar HDL yang lebih tinggi berbanding yang lain.

Graf C-reactive protein: kumpulan pengamal shaklee (hijau) mempunyai kadar CRP yang rendah berbanding yang lain. CRP yang tinggi adalah sangat bahaya kerana ia menunjukkan yang tubuh kita sedang mengalami keradangan dalam senyap yang boleh mencetuskan pelbagai penyakit kronik seperti kerosakan organ dalaman.

Kesimpulannya, kumpulan pengamal shaklee mempunyai risiko yang rendah terhadap masalah kesihatan.

Graf bar merah di atas mewakili kumpulan yang mengamalkan shaklee. Mereka yang mengamalkan shaklee menunjukkan kes yang paling rendah untuk masalah kesihatan seperti diabetis, masalah jantung, strok dan masalah pernafasan.

Kumpulan pengamal shaklee merasakan tahap kesihatan mereka lebih baik selepas mengamalkan shaklee selama bertahun-tahun. Iaitu 2x ganda lebih baik berbanding kumpulan yang lain.

Tak cukup dengan itu, keputusan kajian tersebut juga telah di review oleh saintis pihak ketiga bagi menguatkan lagi ke sahihannya. Ianya di panggil ‘peer to peer reviewed’.

Shaklee Berkolaberasi Dengan NASA

NASA pon percaya dengan shaklee sehingga berkerjasama dengan shaklee untuk menghasilkan air isotonik terbaik iaitu PERFORMANCE DRINK.

 

Tunggu apa lagi, hubungi saya segera saya sedia membantu anda untuk dapatkan supplement terbaik anda hari ini. Tak cukup lagi dan anda masih ragu-ragu? Anda boleh layari website www.landmarkstudy.com atau hubungi saya untuk maklumat lanjut tentang keistimewan product Shaklee.

Call/SMS/WhatsApp: +6012-935 1082

Shaklee ID: 960126

FB:Sulhana Shuhaimi

IG: Sulhana_sue

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge