5 Cara Menegangkan Kulit Muka Agar Kelihatan Muda

Memiliki kulit muka yang tegang tanpa kedutan adalah idaman setiap wanita. Lebih-lebih lagi apabila usia kita semakin meningkat. Sudah tentu kita menginginkan kulit muka yang sentiasa awet muda. Untuk mendapatkan kulit muka yang awet muda perlulah bermula dari sekarang kerana penghasilan kolagen dalam tubuh kita semakin menurun seiring dengan peningkatan usia kita. Kita bukan sekadar perlu mengamalkan vitamin untuk dalaman malah kita juga perlu rajin untuk mengenakan set penjagaan kulit muka yang sesuai.

Namun pada masa kini agak sukar untuk mendapatkan set penjagaan kulit muka yang selamat dari bahan kimia berbahaya. Ramai di kalangan kita yang pernah menjadi mangsa untuk product-product kecantikan yang menawarkan kesan yang pantas dan harga yang murah tetapi sebenarnya ia merosakkan sel-sel kulit muka kita. Ini menyebabkan kulit kita menjadi kusam dan kelihatan tua dari usia sebenar.

5 Cara Mudah Untuk Menegangkan Kulit Muka

Tubuh kita perlu sentiasa kekal terhidrasi agar ia dapat menjalankan fungsinya dengan lancar dan efektif. Begitu juga dengan kulit kita, ia perlu sentiasa lembap untuk kelihatan bersinar. Air masak yang cukup adalah cara yang terbaik untuk memastikan kulit kita sentiasa lembap dan dalam masa yang sama menyingkirkan toksin.

Vitamin seperti omega-3, vitamin C, vitamin E sangat bagus untuk kulit. Ia menjadikan kulit lembap, menggalakan penghasilan kolagen dan memelihara kulit dari sinaran uv. Vitamin dan supplement menjaga kecantikan dari dalam. Kecantikan luaran menggambarkan kecantikkan dalaman kita.

  • Makan makanan yang sihat.

Makanan yang sihat dan seimbang menjadikan kulit muka tampak lebih cantik berseri. Lebih-lebih lagi jika makanan tersebut mengandungi sumber antioksidan yang sangat tinggi seperti blueberries dan lain-lain. Ini kerana antioksidan boleh mencegah kulit kita dari terdedah kepada radikal bebas yang merosakkan sel kulit.

  • Mendapatkan tidur yang secukupnya.

Tidur dan rehat yang cukup juga penting untuk mendapatkan kulit muka yang tegang. Keletihan akan menyebabkan otot muka menjadi stress dan menghasilkan eye bag.

  • Menggunakan set penjagaan kulit muka

Menggunakan set penjagaan kulit muka yang bebas bahan kimia berbahaya dan boleh merawat, melindungi dan menghasilkan sel-sel kulit muka yang sihat.

Bagaimana Youth Skincare Shaklee Boleh Membantu Menegangkan Kulit Wajah.

Fakta tentang Youth Skincare Shaklee.

  • Youth skincare shaklee di jamin 100% dari sumber tumbuh-tumbuhan dan tiada sumber haiwan di dalamnya.
  • Youth skincare shaklee bebas dari 2,500 senarai bahan terlarang yang tidak boleh di gunakan dalam skincare.

  • Kajian selama 8 tahun.

Youth Skincare Shaklee Bertindak Dengan 6 Langkah.

Langkah 1: Gel Pencuci Muka (Luminous Gel Oil Cleanser)

Ianya adalah pencuci muka berasaskan gel minyak. Tekstur gel nya menjadikan ianya lembut untuk menggosok, membersihkan dan menyediakan kulit muka dengan campuran vitamin dan polyphenol yang telah di patenkan. Ia juga di formulasikan oleh alga yang berfungsi menyingkirkan sel-sel kulit mati secara lembut dalam menyeimbangkan pH kulit.

Langkah 2: Penyegar Kulit (Skin Toner)

Toner membantu menanggalkan sel-sel kulit kusam dan kotoran dari pencemaran yang kita terdedah setiap hari. Ia juga berfungsi menanggalkan sel-sel kulit mati untuk kulit kelihatan lebih cerah, lebih cerah berseri dan menjadikan kulit muka lembap dan sihat

Langkah 3: Serum (Youth Activating Serum)

Serum penting dalam menyokong penghasilan kolagen dalam kulit serta memperbaharui sel-sel kulit mati.

Langkah 4: Pelembap (Moisturizer)

Terdapat dua pelembap yang di gunakan. Pada waktu siang ialah Age Defense Mineral Moisturizer dengan SPF 50. Ia adalah zinc oksida yang di dapati secara semulajadi, bebas bahan kimia, memberi perlindungan dengan SPF 50 untuk melindungi kulit muka dari kesan cahaya matahari. Ia juga menyediakan perlindungan terhadap radikal bebas dan pencemaran udara. Kombinasi vitamin dan mineral dalam pelembap ini mengukuhkan keseluruhan tona kulit muka.

Advanced Renewal Night Cream adalah pelembap untuk sebelah malam. Ianya berfungsi untuk menyokong penghasilan kolagen dan elastin. Kulit akan terasa lembut bak sutera.

Langkah 5: Radiance C + E

Untuk kesan yang lebih baik terhadap kulit muka, tambahkan Radiance C+E Shaklee yang di hasilkan sangat berkuasa, 20% dos vitamin C yang telah di patenkan untuk mengurangkan kemunculan jeragat, melembutkan tekstur kulit dan mengukuhkan tona kulit sekata secara keseluruhannya.

Vitamin E yang di ekstrak dari sel raspberry di gunakan dalam penemuan formula untuk mengembalikan keanjalan kulit, mencerahkan dan mengurangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan di muka.

Langkah 6: Youth Activating BB Cream

Melengkapkan transformasi kulit dengan membantu menyeimbangkan, membaiki, melembap, menkayakan dan melindungi kulit muka. Ia juga merupakan zink oksida yang sdi dapati secara semula jadi seperti SPF 30 Age Defense Mineral Moisturizer.

Testimonial Dari Pengguna Yang Berpuas Hati Dengan Youth Skincare Shaklee

Jika anda inginkan kulit yang awet muda berpanjangan, mulakan dari sekarang. Hubungi saya segera untuk dapatkan Youth Skincare anda sekarang.

Ingin menjadi pengedar Youth Skincare Shaklee untuk jana pendapatan sampingan. Jom sertai saya dengan mendaftar sebagai ahli shaklee dengan group bisnes di bawah naungan saya.

Disclaimer:

*Kesemua product ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge